• Showroom icon Eigen Showroom
  • Waterpoorticon Fries Familiebedrijf
  • Handschudden icon Betalen op Factuur
  • Delivery-PNG-File Kies zelf de Bezorgdatum

Winkelmand

None

YoKado en duurzaamheid: een verantwoorde combinatie

Onze focus ligt op het verrassen van mensen met een origineel en leuk geschenk. Daarbij verliezen wij niet de duurzaamheid van onze geschenken uit het oog: dat is net zo belangrijk!

Vertel me meer!

_

Bij YoKado ben je aan het juiste adres voor duurzame kerstpakketten, zomer- en relatiegeschenken. Wij helpen jou graag bij het bedenken en creëren van een origineel, verrassend en leuk geschenk!

Met meer dan 15 jaar ervaring in het leveren en ontwikkelen van duurzame geschenken, ben je bij ons in goede - groene - handen. Wij zijn dé duurzame expert tussen jouw bedrijf en medewerkers.

Bij ons kun je aan veel geschenken zien dat er aandacht is besteed aan duurzaamheid. Echter, vinden wij dat duurzaamheid verder gaat dan het geschenk alleen. Zo steunen we diverse goede doelen, werken we met maatschappelijke instellingen en werken we milieu verantwoord.

_

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

YoKado maakt gebruik van een milieuvriendelijk wagenpark: 60% van onze bedrijfswagens rijden elektrisch en de rest van de bedrijfswagens rijden op diesel, voorzien van Bluemotion dieselmotoren. Hiermee stimuleren we zuinig rijden en gebruiken we daarvoor milieubesparende technieken.

Daarnaast wordt ons bedrijfspand aan de Wolkammersstraat in Sneek in de aankomende jaren voorzien van zonnepanelen. Hierdoor wekken we, ook al zijn we niet op kantoor, groene stroom op. Er is voor de ventilatie van de ruimten een warmte terugwinunit geplaatst met een rendement van 90%. Deze installatie zuigt de koude lucht van buiten aan die wordt verwarmd door de lucht welke wordt afgezogen uit de ruimten. Hierdoor is geen energie meer nodig uit aardgas. Het verwarmen en koelen van de verschillende ruimte geschiedt door middel van een warmtepompsysteem (aardwarmte) waardoor zeer efficiënt wordt omgegaan met energie. Door deze maatregelen ontstaat een zeer energiezuinig gebouw, met een voortreffelijk leef- en werkklimaat.   

-

Zonnepanelen
Dozen met tekens

Maatschappelijke instellingen

Alle kerstpakketten worden in samenwerking met een sociale werkplaats vervaardigd. YoKado heeft een zeer prettige, creatieve samenwerking met cliënten van Talant en MindUp. Bij de dagbesteding van Talant en MindUp worden producten speciaal voor YoKado gemaakt. Voorbeelden hiervan zijn beschilderde wijnkisten, diverse houtproducten en pakken zij geschenken prachtig voor ons in!

Duurzame non-food artikelen

Wij selecteren onze leveranciers verantwoord. Daarbij letten wij goed op de bijdrage die diverse leveranciers geven aan duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Als voorbeeld, onze kartonnen verpakkingen: deze zijn allemaal FSC gecertificeerd. Daarnaast zijn er iconen zichtbaar op deze verpakkingen om aan te duidelijk hoe de verpakking moeten worden gerecycled.

-

Regionale en nationale goede doelen die wij steunen:

-