Winkelmand


Update: 15-06-2021.

Het verrassen van je medewerkers, collega’s en/of relaties blijft een leuk en feestelijk moment. Naast het uitzoeken van een passend geschenk, moet een werkgever ook rekening houden met de kosten en wettelijke regels. In de nieuwe Werkkostenregeling (WKR) mogen kerstpakketten ondergebracht worden in de ‘vrije ruimte’. De vrije ruimte over het fiscale loon tot en met € 400.000 is in 2020 en 2021 verhoogd van 1,7% naar 3%.

Deze vrije ruimte houdt in dat 3% van het totale fiscale loon gebruikt kan worden voor onbelaste onkostenvergoedingen en verstrekkingen van jouw personeel. Dit biedt jou de mogelijkheid om collega's, relaties en werknemers in deze moeilijke tijd extra tegemoet te komen, bijvoorbeeld met een bloemetje, cadeaubon of een traditioneel Kerstpakket! Tegelijk kan de WKR-regeling ingezet worden om sectoren te helpen die getroffen zijn door de crisis, dit doen wij bijvoorbeeld met ons Eigen Keuze Concept 'YoBedankt': waarmee lokale ondernemers een boost krijgen door het aanbieden van geschenken en pakketten.

meeting-1453895_1280.png

Kerstpakketten, zomerpakketten en andere kleine geschenken vallen hierbij onder de vrije ruimte. Valt het totale uitgegeven bedrag onder deze grens van €400.000, dan hoef je daarover geen belasting te betalen.

Elektrische apparaten, woondecoratie, verschillende soorten wijnen en diverse lekkernijen: vele producten die in een kerstpakket samenkomen en die de werknemer, collega of relatie verrassen. De combinatie tussen het geefmoment, het verrassen van belanghebbenden en het fiscale plaatje zorgen voor een prettige, motiverende en verrassende combinatie voor de werkgever én werknemer!

Wil je meer informatie over het inzetten van de Werkkostenregeling en kijken hoe dit van toepassing is op de kerstpakketten, zomerpakketten en de andere geschenken van YoKado? Wij zijn zowel telefonisch als per mail bereikbaar voor al je vragen. Daarnaast denken wij ook graag met je mee over een passend geschenk binnen jouw budget. Bel ons op 0513-650012 of stuur een mail naarinfo@yokado.nl.

Voor meer informatie over het gebruik van de Werkkostenregeling (WKR), kun je de website van de Rijksoverheid raadplegen.