Winkelmand


Het verrassen van je medewerkers, collega’s en/of relaties blijft een leuk en feestelijk moment. Naast het uitzoeken van een passend geschenk, moet een werkgever ook rekening houden met de kosten en wettelijke regels. Conform de ‘oude regeling’ in het jaar 2015, kon een kerstpakket fiscaal vriendelijk verstrekt worden. In 2021, in de nieuwe Werkkostenregeling (WKR) mogen kerstpakketten ondergebracht worden in de ‘vrije ruimte’.

Deze vrije ruimte houdt in dat 3% van het totale fiscale loon gebruikt kan worden voor onbelaste onkostenvergoedingen en verstrekkingen van uw personeel, denk hierbij aan de traditionele kerstpakketten.

Sinds 2020 is de vrije ruimte van 1,7% naar 3% verruimt over de eerste €400.000 van de loonsom van de werkgever. Werkgevers mogen zelf bepalen of ze de vrije ruimte willen gebruiken en waar ze die aan willen besteden.

meeting-1453895_1280.png

Kerstpakketten, zomerpakketten en andere kleine geschenken vallen hierbij onder de vrije ruimte. Valt het totale uitgegeven bedrag onder deze grens van €400.000, dan hoeft u daarover geen belasting te betalen.

Elektrische apparaten, woondecoratie, verschillende soorten wijnen en diverse lekkernijen: vele producten die in een kerstpakket samenkomen en die de werknemer, collega of relatie verrassen. De combinatie tussen het geefmoment, het verrassen van belanghebbenden en het fiscale plaatje zorgen voor een prettige, motiverende en verrassende combinatie voor de werkgever én werknemer!

Wil je meer informatie over het inzetten van de Werkkostenregeling en kijken hoe dit van toepassing is op de kerstpakketten, zomerpakketten en de andere geschenken van YoKado? Wij zijn zowel telefonisch als per mail bereikbaar voor al je vragen. Daarnaast denken wij ook graag met je mee over een passend geschenk binnen jouw budget. Bel ons op 0513-650012 of stuur een mail naarinfo@yokado.nl.

Voor meer informatie over het gebruik van de Werkkostenregeling (WKR), kun je de website van de Rijksoverheid raadplegen.