• Showroom icon Eigen Showroom
  • Waterpoorticon Fries Familiebedrijf
  • Handschudden icon Betalen op Factuur
  • Delivery-PNG-File Kies zelf de Bezorgdatum

Winkelmand

Waarom geef je een kerstpakket-cadeau aan je werknemers en/of collega’s?

Het geven van een kerstpakket is bedoeld om je werknemers een speciaal gevoel mee te geven tijdens de kerstdagen. Het geven van een kerstpakket is traditie en stamt al uit de negentiende eeuw.

Tegenwoordig hebben de traditionele kerstpakketten plaats gemaakt voor de moderne kerstpakketten, althans bij de meeste kerstpakketten leveranciers. Bij ons vind je nog steeds traditionele kerstpakketten in het assortiment. Natuurlijk kun je ook gewoon kiezen voor een modern kerstpakket, de waardering en dankbaarheid zal er niet minder om zijn.

Een kerstpakket geven kan tegenwoordig op veel manieren. Denk aan een brievenbuspakket, eigen keuze concept, zelf samengesteld kerstpakket, standaard kerstpakket, cadeaubon.

In de corona periode was het geven van een brievenbuspakket de perfecte oplossing. Zo kon je de harde thuiswerkers toch verrassen en een blijk van waardering uiten. Met een brievenbuspakket zijn er veel mogelijkheden, zo hebben we het zelfs voor elkaar gekregen om een flesje wijn te verwerken in een brievenbuspakket.

Wat mag er niet ontbreken in een kerstpakket?

Ieder persoon heeft een andere visie over wat er in een kerstpakket moet zitten. Als we kijken naar onze klanten de afgelopen jaren dan hebben we gezien dat food artikelen en typische kerstartikelen vaak in het kerstpakket worden verwerkt. Denk bijvoorbeeld aan: Chocolademelk, marshmallows, wijn en een leuke kerst mok.

Heb jij zelf een idee over het kerstpakket? Dan kun je ervoor kiezen om je eigen kerstpakket samen te stellen. Zo beslis jij wat er niet mag ontbreken in een kerstpakket.

Is een kerstpakket typisch Nederlands?

Veel mensen denken dat een kerstpakket iets typisch Nederlands is, maar deze aanname klopt niet. In veel landen is het geven van een kerst attentie een gewoonte. En vaak zijn deze kerst attenties net zoals bij ons verpakt in feestelijke verpakkingen, denk aan een keurrijke doos.

Wel is het een traditie in Nederland om ieder jaar tijdens de kerst je personeel iets extra te geven als denk voor hun tomeloze inzet.

Hoe stel je een kerstpakket zelf samen?

Een veel gestelde vraag, en dit is per kerstpakketten leverancier anders. Bij ons kun je vanaf in minimale afname van 25 stuks je eigen kerstpakket komen samenstellen in onze Showroom. Dit doe je dan samen met onze medewerkers (experts). Jij geeft je wensen door en daarna gaan we samen kijken wat er mogelijk is. Op deze manier maak je het kerstpakket net weer even wat specialer voor de ontvanger, daardoor is de waardering hoger.

Ben je als bedrijf verplicht een kerstpakket te geven?

Veel bedrijven voelen het als een verplichting, dit komt doordat het een traditie is. Echter is het geven van een kerstpakket niet een verplichting, het is geen wettelijk recht. Een werkgever kan een kerstpakket extra geven, net als een bonus of een eindejaarsuitkering. Dus als ondernemer zijnde ben je niet verplicht.

Maar als werkgever straal je natuurlijk wel waardering uit door geven van een kerst attentie. Ook je relaties kunnen het waarderen als ze een geschenk ontvangen tijdens de kerstperiode. Zo sta je in het nieuwe jaar al één nul voor.

Wat zijn de verwachtingen van het personeel

Het is verstandig om te peilen wat de verwachtingen zijn van je personeel. Het geven van een kerstpakket mag dan wel niet een verplichting zijn, maar uit een kerstpakketten onderzoek is gebleken dat 80% van de ondervraagden een kerstpakket verwachten tijdens de kerstperiode. Hoeveel het kerstpakket waard is heeft minder impact. 48% geeft aan dat het niet uitmaakt hoeveel het kerstpakket kost, het gaat om het gebaar.

Hebben jouw medewerkers een top jaar gedraaid en verdienen ze wel een beloning? Pak dan groots uit, dit zorgt voor veel motivatie bij de medewerkers. Niets is belangrijker dan een gemotiveerd en vitaal medewerkers team.

Op welke datum geeft het kerstpakket het beste

Elk jaar is het weer de vraag, wat geef ik voor kerstpakket en wanneer geef ik het kerstpakket. Wat je in het kerstpakket kan stoppen hebben we al behandeld, nu geldt de vraag “wanneer ga ik het kerstpakket cadeau doen”.

Om een gepast en juist geschenk te bieden aan je personeel is een ruime voorbereidingstijd wel aan te raden. Zo kun jij samen met de kerstpakketten leverancier het beste uit je ideeën halen.

Een passende datum om een kerstpakket weg te geven staat niet vast, dit is voor elk bedrijf verschillend. In ieder geval is het handig het geschenk voor de kerstdagen te geven. Een kerstpakket geeft het beste weg op een mooi en speciaal moment, organiseer bijvoorbeeld een kerst borrel. Op deze borrel kun jij je personeel persoonlijk bedanken en het kerstpakket persoonlijk overhandigen, dit zorgt voor extra waardering. Of heb jij een groot bedrijf en hebben jullie wekelijks een vergadering? Zorg er dan voor dat de laatste vergadering specialer is dan alle anderen en houdt de kerstpakketten gereed.

Wat is de gemiddelde prijs van een kerstpakket?

De afgelopen jaren (2009 – 2019) is de waarde per kerstpakket bijna stabiel gebleven. Maar nu we te maken hebben met hevige inflatie wordt alles duurder, zo ook de kerstpakketten. Gemiddeld geven de meeste bedrijven € 25 – € 50 uit per kerstpakket, maar dit zou nu wel eens wat op kunnen lopen.

Grotendeels van ons assortiment bevindt zich in de prijscategorie € 25 – € 60. Zo proberen wij het voor iedere ondernemen toegankelijk en betaalbaar te houden. Wel zien we dat veel bedrijven na de coronapandemie net iets meer over hebben voor hun medewerkers. Dit komt ook omdat veel bedrijfsuitjes en bijeenkomsten zijn uitgesteld of niet door zijn gegaan.

Conclusie:

Verras je personeel ook dit jaar (2022) met een bijzonder en bijpassend kerstpakket. Zo houd je de medewerkers gemotiveerd en kun je knallend het nieuwe jaar in.

Als ik je ergens mee kan helpen dan hoor ik dat graag!

None
Marcha Lébèrt
Bekijk onze kerstpakketten